Articole

Pancu, ultimii pași pe gazonul vișiniu

min repriza de citit. Pasează pe:

22 noiembrie 2018 / Un articol de Andreea

Pancu, ultimii pași pe gazonul vișiniu

Daniel-Pancu-si-Daniel-Niculae Sursa foto: Libertatea.ro

Hai să ne mai antrenăm pielea de găină

Articol scris de Cosmin Cio

Au trecut 8 ani de când Pancu venea pe Giulești ca adversar al Rapidului, în tricoul dispărutului FC Vaslui. Peluza îl aștepta cu un banner superb cu dedicație alb-vișinie, iar stadionul începea să răsune din toți turnicheții când Pancone venea la marginea terenului pentru schimbare.

Sâmbătă după-amiază, Pancu joacă ultimul său meci în tricoul pe care-l poartă pe piele și în gând de peste 20 de ani pe stadionul care i-a fost casă de când Mincea Geamgiul dădea tonul în tribune. Ultimul meci pe bâtrânul Giulești va găsi Rapidul în Liga a 3-a, împotriva unei echipe cu nume de horă haiducească. Dar ce mai contează detaliile astea când Pancone va intra pentru ultima oară pe gazonul unde ne-a făcut de atâtea ori să ne bucurăm și să ne îmbrățișăm ca niște nebuni?

În 1997 mă nășteam la maternitatea Giulești. În același an Pancu debuta pentru Rapid. Sâmbătă o să fim amândoi în Giulești, cum am făcut-o de atâtea ori, împreună cu alți mii de copii ai Rapidului. Până la ora meciului, las asta aici, să ne mai antrenăm pielea de găină.

? De peste 100 de ori am strigat "GOOOL PANCONE" ⚽Sâmbătă, Daniel Pancu joacă ultimul meci pentru Rapid și merită un stadion plin, cu toți rapidiștii strigându-i numele ??? #PancoItaliano #LegendaContinua

Publicată de FC Rapid 1923 pe Miercuri, 21 noiembrie 2018